3 November 2011

Ujian : Jangan Bersedih,Sesungguhnya Allah Bersamamu

Thursday, November 03, 2011 | 0Comments |

Ujian. Satu perkara yang memang tidak disukai,baik perkataan itu mahupun praktikalnya sendiri. Sama ada ujian peperiksaan di sekolah dan universiti ataupun ujian dalam kehidupan. Jika ditanya, "Siapa yang mahu diuji?". Rasa-rasanya adakah yang menjawab ya??. Ana fikir tiada kerana sememangnya naluri kita sebagai seorang manusia itu inginkan segalanya berjalan dengan baik tanpa ada sebarang ujian atau cabaran yang

31 October 2011

Aku Menyesal....

Monday, October 31, 2011 | 1Comments |


Pertama sekali aku kongsikan kisah aku bukan untuk menagih simpati atau berbangga diri. Bukan juga untuk mengaibkan diri dan keluarga serta membuka ruang untuk dicemuh oleh orang lain.

Tapi aku hanya ingin berkongsi kisah suka dan duka menjadi PEMBAWA HIV POSITIF sebagai pedoman dan hidayah buat orang lain supaya tidak dijangkiti HIV.

Sebelum aku bercerita lebih lanjut, elok aku memperkenalkan diri aku. Nama aku Afiq. Berumur 26 tahun dan berasal dari negeri Utara Semenanjung. Keluarga aku tidak pernah mengabaikan pegangan dan didikan agama untukku. Dari kecil aku diasuh menjadi seorang Islam yang sempurna. Dosa dan pahala semuanya diceritakan kepada aku.

Bumble Bee Tuna

Started since 23/24 Jul 2011